Fietsen staat gelijk aan vrijheid. Je fiets helpt je om streken, plaatsen én wegen te ontdekken die je anders nooit had ontdekt. Een hulpmiddel in deze spannende ontdekkingstocht is ongetwijfeld een fietscomputer. Dit toestel helpt je om te navigeren in binnen- en buitenland. We lijsten onze 4 favorieten op!
Een fietscomputer monteer je op het stuur van je fiets en helpt je om te navigeren naar een bepaalde plek. Maar dat is niet de enige functie van een fietscomputer. Het geeft je immers een handige inkijk in je fietsprestatie. Getraind of ongetraind, competitief of niet, een fietscomputer geeft je een klare kijk op jouw afgelegde fietstocht. Afhankelijk van het model krijg je informatie over je snelheid, afstand, hoogte, tijd en zoveel meer!
Source: https://www.12gobiking.nl/blog/beste-fietsnavigatie-2022
Beginnen doen we met een vaste waarde onder de fietscomputers. Het Amerikaanse merk van ondermeer ook autonavigatie heeft een gebalanceerd aanbod van fietscomputers die vooral gericht zijn op de competitieve fietser. Garmin biedt een hoge kwaliteit en wordt geroemd omwille van de gebruiksvriendelijkheid. De toestellen zijn volledig instelbaar naar de wensen van de gebruiker. Met Garmin Connect, de online omgeving van Garmin, is het mogelijk om uitgebreide trainingsprogramma’s in te stellen en te downloaden naar het toestel. Competitieve fietser die navigatie wil koppelen aan een stevige analyse van je trainingen? Dan is een Garmin toestel jouw partner in crime!
Source: https://www.swisscycles.com/bryton-s800-cycling-computer-brings-voice-to-text-group-chatting-navigation-more/
Onbekend is onbemind, maar je maakt best een uitzondering voor Bryton. Het merk met hoofdzetel in Taiwan investeert heel wat in research en development en dat levert op: volgens sommigen is Bryton de evenknie en/of zelfs beter dan het bovengenoemd merk. Bryton heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en is er vooral voor de competitieve fietser. De Bryton fietscomputers hebben een zeer eenvoudig design. Qua gebruiksgemak zul je echter iets meer moeite moeten doen dan bij een vergelijkbaar toestel van een ander merk. Kortom, op zoek naar een degelijke fietscomputer die niet je hele rekening leegplundert? Dan zit je bij Bryton goed!
Source: https://racefietsblog.nl/review-wahoo-elemnt-fietscomputer-weggeefactie/
Wie Garmin zegt, zegt Wahoo. In een heel korte tijd is het Amerikaanse Wahoo erin geslaagd een mooi marktaandeel te veroveren. Met een frisse blik lanceerde Wahoo een serie fietscomputers die in vrijwel alle opzichten vernieuwend zijn. De grootste verandering in vergelijking met zijn concurrenten is ongetwijfeld de gebruikservaring. Zo bedien en stel je de Wahoo vrijwel volledig in met je smartphone. Dit gaat heel vlot en eenvoudig. In tegenstelling tot de Garmin toestellen, zijn de navigatiemappen van Wahoo er een zonder franjes. Ben je een competitieve fietser die vlot overweg kan met apps? Dan is de Wahoo helemaal iets voor jou!
Source: https://www.gadgetgear.nl/2020/11/review-mio-cyclo-discover-plus-gps-tour-computer/
Eindigen doen we met de knappe MIO toestellen. Deze onderneming maakt uitstekende fietsnavigatie die met name interessant is voor de recreatieve fietser en de toerfietser die meer waarde hecht aan navigatie dan aan uitgebreide mogelijkheden om je training te analyseren. Mio is al sinds 2002 op de markt en heeft dan ook al heel wat expertise opgebouwd. In tegenstelling tot zijn concurrenten, oogt een fietscomputer van MIO doorgaans iets groter en logger. Voordeel hiervan dat je kan navigeren op een heerlijk groot scherm. Daarnaast is het gebruiksgemak van een MIO alom geprezen, vanwege het hoge intuïtieve karakter. Een must have voor de recreatieve fietser die graag nieuwe wegen ontdekt!