Zorgeloos Op Vakantie met VDW Lease: Omnium Verzekering en Dekking in het Buitenland

De zomervakantie staat voor de deur, en veel van jullie zijn vast van plan om de fiets mee te nemen op vakantie. Of je nu gaat genieten van de schilderachtige fietspaden in de Alpen, de uitgestrekte stranden van de Spaanse Costa, of de charmante dorpjes in Frankrijk, je wilt natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je fietsavonturen. Daarom willen we je graag informeren over de omnium verzekering van VDW Lease en de dekking in het buitenland.

Wat is een Omnium Verzekering?

Een omnium verzekering, ook wel een allrisk verzekering genoemd, biedt een uitgebreide dekking voor je leasefiets. Dit betekent dat niet alleen schade door diefstal gedekt is, maar ook schade door ongevallen, vandalisme en andere onvoorziene gebeurtenissen. Met een omnium verzekering kun je met een gerust hart de weg op, wetende dat je fiets goed verzekerd is.

Dekking in het Buitenland

Eén van de grootste voordelen van onze omnium verzekering is de wereldwijde dekking. Dit houdt in dat je leasefiets ook in het buitenland volledig verzekerd is. Hier zijn een paar belangrijke punten om te onthouden:

  1. Diefstal en Schade: Mocht je fiets gestolen worden of schade oplopen tijdens je vakantie, dan ben je gedekt. Zorg ervoor dat je altijd een politierapport laat opmaken in geval van diefstal of ernstige schade, aangezien dit noodzakelijk is voor de verzekeringsclaim.

  2. Hulp bij Pech: In veel populaire vakantiebestemmingen bieden we ook hulp bij pech. Dit betekent dat als je fiets onbruikbaar wordt door een mechanisch defect, je snel weer op weg geholpen kunt worden. Informeer vooraf bij je accountmanager over de specifieke voorwaarden en mogelijkheden in jouw vakantieland.

  3. Transport Dekking: Mocht je fiets tijdens het transport naar je vakantiebestemming beschadigd raken, dan valt dit ook onder de dekking van de omnium verzekering. Gebruik altijd een goedgekeurde fietsendrager en zorg ervoor dat je fiets goed bevestigd is om het risico op schade te minimaliseren.

Tips voor een Zorgeloze Fietsreis

  • Controleer je Verzekering: Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om je verzekeringspolis nog eens goed door te lezen. Zo weet je precies waarvoor je gedekt bent en kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Registreer je Fiets: Zorg ervoor dat je fiets goed geregistreerd is bij VDW Lease en dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt. Dit kan het proces aanzienlijk versnellen als je een claim moet indienen.
  • Beveilig je Fiets: Neem altijd het ART 2 gekeurd slot mee en gebruik dit ook, zelfs als je je fiets maar kort onbeheerd achterlaat. Een goede beveiliging verkleint de kans op diefstal en zorgt ervoor dat je verzekering geldig blijft.

 

Hoe een Claim in te Dienen?

Mocht je helaas te maken krijgen met diefstal of schade aan je fiets, dan is het proces voor het indienen van een claim eenvoudig:

  1. Verzamel Bewijsmateriaal: Maak foto's van de schade en verzamel alle relevante documenten, zoals het politierapport.
  2. Neem Contact op met VDW Lease: Meld het incident zo snel mogelijk bij ons via dit online formulier, via info@vdwlease.be of via ons telefoonnummer 03 871 93 60.
  3. Volg de Instructies: Ons team zal je door het verdere proces begeleiden en zorgen dat je snel geholpen wordt.

Bij VDW Lease willen we dat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie, zonder je zorgen te maken over je leasefiets. Onze omnium verzekering en wereldwijde dekking zijn speciaal ontworpen om je deze gemoedsrust te bieden. Mocht je vragen hebben over je verzekering of de dekking in het buitenland, neem dan gerust contact op met ons team.

Fijne vakantie en veel fietsplezier!