Elektrische fietsen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Met hun elektrische ondersteuning bieden ze fietsers de mogelijkheid om grotere afstanden af te leggen zonder al te veel inspanning. Een van de belangrijkste aspecten van een elektrische fiets is de motor. In dit artikel bespreken we de beste elektrische fiets met middenmotor.

 

Waarom een middenmotor?

Een middenmotor is een motor die in het midden van de fiets is geplaatst, tussen de pedalen. Dit zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en een goede stabiliteit van de fiets. Daarnaast zorgt de middenmotor voor een natuurlijke en krachtige ondersteuning tijdens het fietsen, omdat de motor direct op de trapas is aangesloten. Dit zorgt voor een efficiënte en prettige rijervaring.

 

De beste elektrische fietsen met middenmotor

 

1. De Gazelle Ultimate T10+ HMB

De Gazelle Ultimate T10+ HMB is een van de beste elektrische fietsen uitgerust met de Bosch Performance Line-middenmotor en derailleurversnelling neem hij moeiteloos iedere helling. De wegligging is uiterst stabiel dankzij de geïntegreerde accu en motor. De Ultimate T10 heeft bovendien een derailleurversnelling. Daarmee heb je een groot schakelbereik. Extra pluspunt: de aandrijving is efficiënter dan een naafversnelling. De motor hoeft zodoende minder hard te werken, waardoor je accu langer.

Gazelle ultimate t10+ hmb

Source: https://www.gazelle.nl/ultimate-t10-hmb

 

2. Trek Allant+ 7

De Trek Allant+ 7 is een elektrische fiets met een krachtige Bosch Performance Line middenmotor en een geïntegreerde accu. Deze fiets is geschikt voor zowel woon-werkverkeer als recreatief gebruik en heeft een groot bereik van maximaal 120 kilometer. Daarnaast is deze fiets uitgerust met de befaamde Bosch Purion Display en de Bosch Powertube batterij die verkrijgbaar is met een capaciteit van 400, 500 of 625 Wh.

Trek allant+ 7

Source: https://www.trekbikes.com/be/nl_BE/fietsen/hybride-fietsen/elektrische-hybridefietsen/allant/allant-7/p/30463/

 

3. Batavus Finez E-go Power Exclusive

De Batavus Finez E-go Power Exclusive is een elektrische fiets met een krachtige Bosch Performance Line middenmotor en een grote geïntegreerde accu. Deze fiets is uitgerust met een stijlvol en comfortabel frame van hoogwaardig aluminium en heeft een groot bereik tot wel 175 kilometer. De fiets is voorzien van een riemaandrijving, een verende voorvork en een geveerde zadelpen voor extra comfort tijdens het fietsen.

Batavus finez e-go power exclusive

Source: https://www.batavus.be/elektrische-fietsen/finez-e-go-power-exclusive

 

4. Koga Pace B20

De Koga Pace B20 is een speed pedelec met een krachtige Bosch Performance Line middenmotor en een traploze, handgeschakelde Enviolo versnellingsnaaf. Deze fiets is standaard uitgerust met volledig geïntegreerde 500 WH batterij. De fiets heeft een stijlvol en sportief frame van hoogwaardig aluminium. en je van plan om flink wat kilometers te rijden, dan is de dual battery mogelijkheid ideaal, je voegt makkelijk een extra accu toe en verdubbelt hiermee je actieradius!

Koga pace b20

Source: https://www.koga.com/nl/elektrische-fietsen/pace-b20-pt?frame=H

 

5. Trek Powerfly FS 9 EQ

De Trek Powerfly FS 9 EQ is een van de beste elektrische mountainbikes op de markt. De fiets is uitgerust met een krachtige Bosch Performance CX motor die tot 85 Nm koppel biedt en een groot bereik van maximaal 160 kilometer. Je krijgt hoogwaardige onderdelen, een krachtig aandrijfsysteem en een strakke vering voor ruigere trails. Hij is uitgerust met functionele opties voor dagelijks gebruik zoals spatborden, verlichting en een achterdrager.

Trek powerfly fs 9 eq

Source: https://www.trekbikes.com/be/nl_BE/fietsen/mountainbikes/elektrische-mountainbikes/powerfly-equipped/powerfly-fs-9-equipped/p/32765/

 

Conclusie

Een elektrische fiets met middenmotor is een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een efficiënte en prettige rijervaring. De genoemde modellen bieden stuk voor stuk goede kwaliteit en zijn uitgerust met krachtige motoren en geïntegreerde accu’s en hebben stuk voor stuk veen groot bereik. De keuze voor de beste elektrische fiets met middenmotor is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de beoogde toepassing. Het is daarom aan te raden om verschillende modellen te testen voordat je een keuze maakt.

 

Wil je bovendien uw elektrische fiets leasen, neem dan gerust met ons contact op dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 

6 zaken die jij wil weten vooraleer je start met fietsleasing