Er was een tijd dat mountainbiken hoofdzakelijk mannen aanging, maar die tijd is nu wel al even voorbij. Vrouwen op een mountainbike, het is tegenwoordig allesbehalve een rariteit. Ben je als dame ook van plan om een mountainbike aan te schaffen? Goeie keuze, een mountainbike is immers heel breed inzetbaar zowel qua ondergrond als qua klimaat. Maar waar hou je nu juist rekening mee bij het aanschaffen van een mountainbike? En welke merken zijn te overwegen? We helpen je alvast even op weg!

 

Vooraleer je een mountainbike aanschaft, ga je best eerst ten rade bij jezelf. Waarvoor ga ik mijn mountainbike gebruiken? Wil je fietsen op asfalt, verharde boswegen of had je toch eerder gedacht aan het ruigere terrein met wat hoogteverschil?

Indien je graag klimt en houdt van de bijhorende hoogtemeters kom je haast automatisch uit bij een full suspension mountainbike met hydraulische schijfremmen. Een full suspension mountainbike is voorzien van zowel een voor-als een achtervering. Door deze veringen krijg je een heel gebalanceerd rijgedrag. De hydraulische schijfremmen zorgen er dan weer voor dat je op een veilige manier de hellingen op en af kunt gaan.


Toch eerder het rustige type? Dan is een hardtail, een mountainbike met enkel een voorvering, beslist een goede keuze voor jou! Indien je ten slotte op zoek bent naar ondersteuning is er ook in het mountainbikesegment voor ieder wat wils. Vrijwel elk mountainbikemerk beschikt vandaag ook over e-mountainbikes.


We selecteerden enkele VDW Lease merken die wel eens interessant zouden kunnen zijn voor jou:

 

1. Liv

 

Liv bike
 

Starten doen we met Liv, een merk dat misschien niet meteen een belletje doet rinkelen. Al zal -het broertje of zeg maar broer- Giant al iets bekender in de oren klinken. Liv is een aftakking van Giant en exclusief ontworpen voor dames. De Liv mountainbikelijn verzekert een ongeëvenaarde tractie, controle en een stabiele geometrie. Kortom: maximaal fietsgenot. Voor dames die niet meteen de grootste sportieve doelen hebben, beschikt Liv tevens over e-mountainbikes. Liv beschikt over een evenwichtig gamma met zowel mountainbikes aan een startprijs als iets duurdere modellen. Voor ieder wat wils dus.

Startprijs vanaf 599 EUR

 

 

2. Orbea

 

Orbea bike
 

Van Taiwan (Liv) naar Noord-Spanje, waar de knappe Orbea fietsen vandaan komen. In het Baskenland maakt Orbea al tientallen jaren fietsen in zowel het mountainbike-, race-, e-bike- als het triatlonsegment. Maar jij bent hier om iets te lezen over de mountainbikes natuurlijk! Orbea beschikt immers over heel wat keuze in hardtail en full suspension mountainbikes. Daarnaast bieden de Basken de mogelijkheid om met het MyO design systeem je mountainbike helemaal naar eigen wens te ‘customizen’ zoals dat dan heet. Experimenteren met kleuren of toch maar opteren voor andere banden? De keuze is aan jou!

Startprijs vanaf 629 EUR

 

 

3. Cannondale
 

Cannondale bike

 

Hoewel Cannondale voor velen een belletje doet rinkelen in het wegwielrennen als sponsor van het kleurrijke EF Education-Easypost team, heeft het Amerikaanse merk de langste traditie in het mountainbiken. Cannondale investeert steevast heel wat tijd in technologie en het implementeren van nieuwe technieken. Mooiste voorbeeld hiervan is de befaamde ‘Lefty’. Wat zoveel wil zeggen als een mountainbike die enkel is uitgerust met een linker verend voorvork. Hiermee wil het gewicht winnen, iets wat op heuvelachtige omlopen een groot voordeel kan zijn.  Ten slotte biedt Cannondale ook specifieke vrouwen mountainbikes aan, zowel in hardtail als in full suspension mountainbikes. Voel je de keuzestress al opborrelen?

Startprijs vanaf 1099 EUR

 

 

4. Scott
 

Scott bike

 

Nog zo’n merk die een jarenlange traditie kent in het mountainbiken. Dit mede dankzij het succes van de Zwitser Nino Schurter, die liefst 8 keer wereldkampioen werd. Scott biedt een standaard voorvork bij alle hardtail mountainbikes. Het absolute voordeel van Scott is de veelzijdigheid van hun gamma. Ben je een recreatieve sporter of ga je eerder voor sportieve prestaties? Dankzij de vier types Scale, Aspect, Genius of Spark vind je steeds een passende fiets binnen hun gamma.

Startprijs vanaf 699 EUR

Wenst u graag meer informatie over fietsleasing of heb je een andere vraag? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier. Je kan ons ook steeds telefonisch of per mail bereiken.

Adres:
Bist 12
2630 Aartselaar

Contactformulier