Fietsleasing, als werkgever is het niet langer een ‘ver-van-mijn-bed show’. Wil je met je bedrijf een dynamisch, milieuvriendelijk en aantrakkelijk imago creëren waar een gezonde geest in een gezond lichaam centraal staat? Dan is fietsleasing de perfecte oplossing!

Dat is echter niet de enige reden waarom fietsleasing voor jouw onderneming een geweldig idee is. We geven je graag een inkijk in de karrevracht aan voordelen die VDW Lease jou kan bieden.

about
Financieel interessant

Laten we meteen met de deur in huis vallen: fietsleasing werkt kostenbesparend! De kosten voor het leasen van een fiets zijn 100% fiscaal aftrekbaar én zijn heel wat lager dan die voor een leasewagen. En wat met de werken die ermee gepaard kunnen gaan, zoals het voorzien van douches, laadpalen,…? Wel, ook deze zijn voor 100% fiscaal aftrekbaar!

Daarnaast verlaagt fietsleasing het brutoloon van de werknemer, waardoor jij als werkgever minder RSZ en werkgeversbijdragen moet betalen. En om die mondhoeken bij het lezen van al deze financiële voordelen nog wat steviger omhoog te trekken: de fietsvergoeding die je als werkgever voor je personeel kan voorzien is vrijgesteld van belastingen, en dit tot een bedrag van 0.24 eur per kilometer!

Neem je graag even de proef op de som? Bereken hier meteen de maandelijkse leaseprijs voor jouw werknemer

about
Beperkte administratie

Weg met de administratieve rompslomp! Dankzij het gecentraliseerde en digitale VDW Lease platform loopt alles op wieltjes tussen de betrokken partijen. Bovendien zorgt het platform voor een gestroomlijnde documentregistratie en facturatie, zonder omkijken. Handig toch?

about
Creëert een positief imago als bedrijf

The power of employer branding? Image! Meer en meer werknemers kiezen voor een bedrijf met een dynamisch imago waar o.a. flexibele mobiliteit, duurzaam ondernemen en extra voordelen hoog op de agenda staan. Fietsleasing past perfect binnen dit plaatje!

about
Gezonde werknemers

Fietsen is gezond! Zo leidt fietsen tot een betere spieropbouw, verbetert het de weerstand, daalt het stressniveau én zorgt het ervoor dat je dieper en beter slaapt. Stuk voor stuk zaken die zorgen voor gezonde, gelukkige werknemers én een pak minder ziekteverzuim. Om maar te zwijgen over de verhoogde productiviteit van je werknemers!

Aansluiten bij VDW Lease?
Het kan in een aantal simpele stappen
img
Samen bepalen we het leasebudget dat mogelijk is voor jouw organisatie
img
Er wordt vastgelegd welke types van fietsen er geleased kunnen worden
img
Vervolgens bekijken we welke accessoires in aanmerking komen voor leasing
img
Het onderhoudspakket wordt samengesteld in functie van het gebruik en type fiets

Op basis van deze stappen stellen we een leasepakket op maat samen. Ook ondersteunen we je bij de opmaak van een fiets- en communicatieplan zodat alles op wieltjes loopt!


Om je alvast op weg te helpen hebben we onderstaand een simulatie toegevoegd. In het leasebedrag is omniumverzekering, BA-verzekering, bijstand en onderhoud inbegrepen

Fiets
 • Cataloguswaarde:
  €3500
 • Leasebedrag:
  €133,18/ Maand
 • Verschil Brutoloon:
  €82,57/ Maand
 • Verschil Nettoloon:
  €17,86/ Maand
Fietsvergoeding
 • Fietsvergoeding:
  €0,24/Km
 • Afstand Woon-Werk:
  15 Km Enkel
 • Aantal Keer Per Week Naar Werk Met Fiets:
  3 Dagen
 • Fietsvergoeding:
  €86,4/ Maand
Vragen? Neem een kijkje in onze FAQ of vraag hier meer informatie aan! #enjoytheride

Voor service op maat, een duidelijk digitaal platform en een minimum aan administratie ben je bij VDW Lease aan het juiste adres. Onze werknemers zijn uitermate tevreden over het extra voordeel in hun verloning en kiezen massaal voor fietsleasing, ook omdat VDW Lease keuze geeft tussen álle merken op de fietsmarkt en er geen gedoe is met onderhoud. Tevreden over de samenwerking!

HR Director
6 zaken die jij wil weten vooraleer je start met fietsleasing