We fietsen met zijn allen steeds vaker naar het werk, wat je ertoe kan aanzetten om dit ook te gaan doen. Maar wat win jij nu precies bij het leasen van een fiets? In deze blog kom je te weten wat fietsleasing precies is en zetten we de voordelen voor de werknemer even op een rij.

Het principe van fietsleasing is heel eenvoudig. Als werknemer gebruik je een kwalitatieve fiets via je werkgever voor een langere periode (meestal 36 maanden). Maandelijks betaal je een heel beperkt bedrag gedurende de lease periode, waarbij je na afloop van het leasecontract de fiets kan aankopen aan een heel voordelig restbedrag. Tijdens de leaseperiode heb je recht op onderhoud, bijstand en een totaal verzekering waardoor je volledig zorgeloos kan fietsen.

 

Droomfiets in een handomdraai

Bij het leasen van een fiets heb jij het voor het zeggen: jij kiest het type fiets dat jou het meest bevalt. Van mountainbike, racefiets of trekkingfiets tot een E-bike of speed pedelec. Daarnaast heb je keuze uit alle merken en modellen die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Dankzij het gunstig financieel model (zie hieronder) is het ook mogelijk om een fiets te kiezen uit een hogere prijsklasse. Die droomfiets komt nu wel heel dichtbij!

 

Voordelig voor de portemonnee

Fietsleasing wordt bij de meeste ondernemingen aangeboden via een flexibel loonsysteem, waarbij je er als medewerker voor kan kiezen een klein stukje brutoloon in te ruilen voor een gloednieuwe fiets. Daarbovenop kan je een belastingvrije fietsvergoeding ontvangen van maximaal 0,24 EUR per kilometer voor je woon-werkverkeer. Het exacte bedrag hangt af van werkgever tot werkgever. Benieuwd wat het maandelijks leasebedrag zou zijn om met je droomfiets te rijden? Doe de berekening via onze handige calculator.

 

Fileleed verleden tijd

Wist je dat 20 procent van de werknemers op minder dan 15 kilometer van de woonplaats werkt? Die afstand is perfect te overbruggen met een (lease)fiets! En dat zal je heel wat tijd besparen. Voor korte afstand of in stedelijk gebied is de fiets immers een pak sneller dan de auto. Ook op langere afstanden ben je vaak sneller op locatie dankzij de E-Bike of speed pedelec. Bovendien hoef je ook niet meer te zoeken naar een parkeerplek!

 

Fietsen maakt je gelukkig

Dat fietsen gezond is hoeven we je wellicht niet meer uit te leggen. Maar wist je bijvoorbeeld dat fietsen ook zorgt voor een betere nachtrust? Uit onderzoek blijkt dat we beter kunnen slapen als we elke dag een stukje fietsen. Slechts 30 minuutjes per dag trappen zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt én zelfs een uur langer kan slapen. En wie wordt er nu niet gelukkig van een goede nachtrust?

Wil je meer weten over fietsleasing en de mogelijkheden voor jou organisatie? We helpen je graag verder via ons contactformulier.