Fietsleasing in je mobiliteitsplan? Uitstekende keuze! In deze blog kom je te weten waarom fietsleasing financieel zo interessant is voor jouw bedrijf.

Doordat de overheid steeds meer inzet op het milieu, steunt het ecologisch verantwoorde initiatieven zoals fietsleasing ten volle.  Dit resulteert in een heel gunstig financieel regime voor ondernemingen.

 

Geen sociale bijdragen

Als werkgever dien je geen patronale bijdragen te betalen (RSZ) op fietsleasing.  Dat komt omdat de RSZ de bedrijfsfiets niet langer als een loonvoordeel beschouwt van zodra je werknemer de fiets ook gebruikt voor zijn woon-werkverplaatsingen. De frequentie kan in onderling overleg tussen werkgever en werknemer bepaald worden.

 

100% aftrekbaar

Alle kosten om fietsleasing in jouw organisatie te integreren zijn 100% aftrekbaar, denk bv. aan het voorzien van douches, lockers, kleedkamers en fietsenstallingen. Daarnaast worden de kosten van een leasefiets niet op de balans van de onderneming geparkeerd, maar kunnen deze meteen als kost geboekt worden.

 

Fietsvergoeding vrij van belasting en RSZ-bijdrage

Als werkgever kan je ervoor opteren om je medewerkers een fietsvergoeding aan te bieden om het fietsen binnen je organisatie te stimuleren. Deze fietsvergoeding is volledig vrijgesteld van belastingen en RSZ-bijdragen tot een maximumbedrag van maximum 0,24 euro per kilometer. Dit stelt je bovendien als werkgever in staat om kostenneutraal fietsleasing aan te bieden aan jou werknemers.

 

Positieve impact op het brutoloon

Als je er als werkgever voor kiest om fietsleasing aan te bieden via brutoloonruil heeft dit als gevolg dat het brutoloon daalt. Voor jou als werkgever betekent dit een vermindering in de RSZ en bedrijfsvoorheffing op het brutoloon van je werknemer terwijl je werknemer kan genieten van een extra voordeel. De ideale manier dus om fietsleasing op een interessante manier aan te bieden in jou organisatie.

 

Fietslease fiscaal interessanter dan bedrijfswagen

Ten slotte zal de overheid vervuilende wagens meer gaan belasten omwille van de invoering van de WLTP-regeling, onder de vorm van een beperktere fiscale aftrek. Naast het inzetten van groenere wagens is een leasefiets de schakel in jouw missie naar een slimmer mobiliteitsplan.


Wil je meer weten over fietsleasing en de mogelijkheden voor jou organisatie? We helpen je graag verder via ons contactformulier.