Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, voornamelijk ook voor woon-werkverkeer. Een elektrische fiets voor heren biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele fietsen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mannen die op zoek zijn naar een snelle, efficiënte en milieuvriendelijke manier om van A naar B te reizen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van elektrische fietsen voor heren.

 

Elektrische fiets heren

 

1. Efficiëntie

Een elektrische fiets voor heren is veel efficiënter dan een traditionele fiets, vooral op langere afstanden of bij het beklimmen van heuvels. De elektrische motor van de fiets helpt je bij het trappen, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren en meer kilometers kunt afleggen. Dit is vooral handig voor woon-werkverkeer, waarbij mannen vaak lange afstanden moeten afleggen en niet bezweet op hun werk willen aankomen.
 

2. Snelheid

Een elektrische fiets voor heren kan snelheden tot 45 km/u bereiken (de zogenaamde Speedpedelecs), wat sneller is dan de meeste traditionele fietsen. Dit maakt een e-bike een goede keuze voor zij die graag efficiënt woon-werkverkeer hebben en de files willen vermijden. Bovendien zorgt de ondersteuning van de motor ervoor dat je een goede gemiddelde snelheid kan aanhouden, zelfs als je tegen de wind in fietst of heuvels voor de boeg hebt.


3. Gezondheid

Hoewel het waar is dat de elektrische motor van een elektrische fiets voor heren de inspanning bij het trappen vermindert, betekent dit niet dat je helemaal geen lichaamsbeweging krijgt. Je moet nog steeds trappen om de fiets in beweging te krijgen, en als je wilt, kun je de elektrische ondersteuning uitschakelen en alleen op spierkracht fietsen. Daarnaast is het ook bewezen dat mensen die fietsen van en naar hun werk minder ziekteverzuim hebben en minder stress ervaren.


4. Milieuvriendelijk

Een elektrische fiets voor heren is een milieuvriendelijke optie, omdat deze minder CO2-uitstoot heeft dan auto's en motoren. Bovendien zijn elektrische fietsen over het algemeen energiezuiniger dan auto's, wat betekent dat ze minder energie verbruiken en minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.


5. Kosteneffectiviteit

Hoewel de aanschafprijs van een elektrische fiets hoger kan zijn, is het op de lange termijn kosteneffectiever als je de fiets ook gebruikt voor uw woon-werkverplaatsing omdat je zo minder brandstofkosten hebt en de fiets weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien als je de fiets via je werkgever op basis van brutoloonruil kan aanschaffen betaal je slechts de helft van de catalogusprijs, zo bespaar je toch al gauw een 1500 a 2000 euro voor een degelijke elektrische fiets. Bovendien zijn onderhoud, verzekering en pechverhelping in de lease inbegrepen waardoor je helemaal zonder zorgen kan fietsen.
 

Kosteneffectiviteit elektrische fiets heren


Als u overweegt om een elektrische fiets te kopen of te leasen, is het belangrijk om u goed te informeren en te laten adviseren. U kan best ook verschillende modellen uit proberen voordat u een beslissing neemt. Ga naar een fietsenwinkel en vraag om advies, zodat u de fiets kunt vinden die het beste bij u past. En met de vele voordelen van elektrische fietsen, zult u zeker genieten van uw nieuwe fiets en uw rijervaring.

Als u dan overtuigd bent van de elektrische fiets die u wenst, kan u via de calculator op onze website al eens bekijken wat de impact via een leasing kan betekenen voor deze fiets. Uiteraard is dit een raming maar zo heeft u toch een goed idee.

6 zaken die jij wil weten vooraleer je start met fietsleasing